Orez cu sfecla rosie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 porti
  • 200g orez Basmati(sau din cel cu bobul lung,chiar daca pe pachet nu scrie Basmati)
  • 2 bucati sfecla rosie de dimensiuni medii,sau o bucata mai mare
  • o ceapa
  • patrujel verde cat de mult(o legatura mare sau 2 mai mici)
  • 2 cani de apa
  • 2 lingurite supa baza de legume sau vegeta
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se spala foarte bine sfecla si se pune la fiert.Dupa ce a fiert se curata foarte usor .Se toaca cubulete mai mari.Eu din criza de timp am cumparat deja fiarta sfecla si sincer era foarte urata cea proaspata.

Se toaca ceapa marunt , la fel si patrunjelul.

Intr-o tigaie mai mare sau o cratita de 2l este suficienta ca marime , se pune uleiul ceapa si apoi orezul .Invartim circa 3-4 minute cu lingura ,pentru a absorbii uleiul.Apoi punem cele 2 cani de apa in care am dizolvat praful de legume si sfecla cubulete. Acoperim cu capacul, lasam la foc mic cam 20 de minute sa fiarba. Gustam daca mai este nevoie sa potrivim de sare si punem patrunjelul.

Se serveste cu salata sau ca garnitura la friptura .

Eu il prefer asa in zilele de post. L-am servit cu ridichi si sos balsamic.

Pofat buna .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise