Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 lingurite unt
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1 ceasca orez basmati
  • 1/2 ceasca ceapa rosie tocata
  • 1/1/2 ceasca apa
  • 2 linguri stafide galbene
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 lingurita cardamom pisat

Mod de preparare

Se topeste 1 lingurita de unt in tigaie si se adauga semintele de pin ,amestecind pina devin aurii;se lasa sa se raceasca.

In restul de unt se prajeste usor ceapa cam 5 min.; se adauga orezul amestecind continu (cam 2 min). Se adauga apa, stafidele, zaharul, sarea, sofranul si cardamomul. Se fierbe avind grija sa reducem focul si sa acoperim vasul, pina orezul s-a muiat (cam 20 min).

Se ia de pe foc si se lasa deoparte cam 10 min.

Se pune pe platou si se presara deasupra nucile prajite.

Este un orez bun pentru carne de miel la cuptor, cu pui sau peste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise