Orez cu sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g orez
  • un borcan bulion
  • piper
  • o foaie de dafin
  • 300g carne tocata(porc sau vita)
  • un cubulet knorr
  • doua cepe micute
  • un ardel(rosu sau verde)
  • ulei.

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu un pic de sare, separat se face salsa.

Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune la prajit. Cand e putin prajita, se adauga ardelul si el taiat marunt,dupa 5 min se adauge si carnea tocata,piperul,foaia de defin si cubuletul de knorr. Se amesteca toate si se lasa la foc redus. Dupa ce e aproape gata se pune bulionul.se mai lasa inca 5 min, si se da deoparte.

Se serveste pe un platou, se pune mai intai orezul dupa care se pune sosul,se orneaza cu patrunjel tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise