Orez de pui á Portuguesa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • 200 gr. bacon
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe
  • sare, piper
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • 350 gr. orez cu bob lung
  • 1 linguritã sofran indian
  • pãtrunjel proaspãt

Mod de preparare

1)Se fierbe puiul cu morcovi si bucata de bacon, in apa condimentatã cu foile de dafin, ardeiul iute (optional),1 ceapã intreagã, sare si piper.

Scoate carnea fiartã, baconul si morcovi.Pãstreazã supa.

2)Cãleste ceapa si usturoiul tocat in uleiul de mãsline.

Adaugã orezul si sofranul. Toarnã 8 dl de supa in care a fiert puiul si lasã la fiert cca. 10 min. la foc mic.

3)Pune carnea de pui fãrã os in sire subtiri, baconul si morcovi tocati peste orez.Pãtrunjelul tocat, amestecã si condimenteazã dacã este nevoie.

4)Pune orezul in formã(e) individuale, pune putinã supã caldã si dã la cuptor, 10 min. la 200ºC.

De data asta nu am dat orezul la cuptor din lipsã de timp. Sunt 7 speci de orez, fiind originar din Japonia, unde se cultivã de mii de ani.Este pe locul 3 in lume, dupã porumb si grâu.

Simbolizeazã fertilitatea :)

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise