Orez fidji

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 cani orez
  • 1 nuca de cocos
  • 1 ceapa
  • 100 gr unt
  • 1/2 lgta cimbru
  • 1/2 lingurita curry
  • sare

Mod de preparare

Dupa ce e clatit bine, se pune orezul la muiat cu 2 cani de apa rece pt 30 min. Se rade miezul de nuca, se da prin blender si se pune pulpa la muiat in apa rece tot 30 min. Se scurge orezul, apa se pastreaza. Se scurge cocosul si apa se pastreaza. Se incinge untul si se caleste ceapa pana se ingalbeneste si apoi se adauga orezul. Dupa ce se prajeste 2-3 min se adauga cocosul ras si ambele ape ramase de la scurs. Cand apa da in clocot se pune cimbru curry si sare si se reduce flacara. Este gata cand apa mai fierbe in cateva ochiuri (nu scade de tot).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise