Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1-2 ardei iuti
  • 400 g rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 4 oua
  • Pentru servit : 6 linguri iaurt gras, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare

Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete. Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge uleiul si adaugam legumele, amestecam incontinuu pana se inmoaie, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam pe foc pana cand lichidul scade. Cand lichidul a scazut cu o lingura de lemn facem 4 gauri in amestecul de legume si punem cate un ou in fiecare gaura, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pana cand ouale se incheaga complet.

Iaurtul il amestecam cu usturoiul pisat. Ouale se servesc cu iaurt si patrunjel tocat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise