Oua cu legume la tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • partea alba de la o ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr rosii decojite
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam ceapa si o taiem rondele.

Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi.

Incingem uleiul intr-o tigaie.

Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute.

Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor.

Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul.

Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri in legume cu o lingura, punem ouale, presaram sare pe ele.

Acoperim cu un capac, lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand ouale au prins o pelicula alba deasupra, inseamna ca sunt gata.

Tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim!

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise