Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata).

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Chiftelutele de porc:
  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 graunti de usturoi
  • sare
  • putin piper macinat
  • putin cimbru uscat
  • 1 ou
  • 20 g faina
  • 30 g pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Sosul de rosii cu ardei copt:
  • 4 ardei kapia (600 g)
  • sare grunjoasa
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml suc de rosii
  • 300 ml apa
  • 1 foaie dafin
  • 5 frunze verzi de busuioc
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • In plus:
  • 4 oua
  • 2-3 fire de patrunjel

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.

Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.

Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.

Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.

Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.

Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise