Oua scotiene

Am fiert oualele si le-am lasat la racit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 1 kg carne tocata
  • 1 plic condimente pentru chiftele de la Galeo
  • 2 lg patrunjel tocat marunt
  • 2 lg faina
  • 200 g pesmet
  • 100 g susan

Mod de preparare

Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o farfurie intinsa, iar pesmetul si susanul le-am amestecat intr-un castron. Intr-o alta farfurie, adanca, am batut oualele crude. Am dat ouale, curatate de coaja, prin faina, sa adere mai bine carnea la ele. Am luat din amestecul de carne si am lipit pe ou, “batatorindu-l” bine. Sa lucrati cu mana uda, altfel ramane toata carnea pe palma voastra. am trecut oul tapetat cu carne prin ou batut, apoi prin pesmet si susan. Am pus la prajit, intr-un ceaun (sau intr-o cratita mai inalta, dar cu diametrul mai mic), ca nivelul de ulei sa fie macar pana la jumatatea oului. Intoarceti cu grija, sa nu deteriorati stratul de carne. Daca ati pus stratul de carne mai gros, lasati sa se prajeasca bine, sa nu aveti surpriza carnii neprajite la interior, mai ales in golul ousorului! Se scot pe servete de hartie, sa se scurga bine de surplusul de ulei. Reci se taie in doua sau in patru, in functie de necesitati si se asaza pe foi de salata, pentru efect.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise