Oua umplute

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua fierte
  • 100 g pateu de pui (sau porc)
  • 50 g unt
  • sare, piper dupa gust
  • 200 g maioneza preparata in casa
  • 200 g sana

Mod de preparare

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.

Se spala ouale apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si otet. Se lasa timp de 5-7 minute de cand incepe sa fiarba apa, sau dupa preferintele fiecaruia. Galbenusul trebuie sa fie mai tare.

Se sparg ouale si se curata de coaja cu grija. Se taie fiecare ou in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite se scot galbenusurile astfel incat sa nu se rupa albusurile.

Intr-un bol se amesteca bine pateul cu 2 galbenusuri apoi se omogenizeaza impreuna cu untul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (daca este cazul).

Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, se adauga 2-3 lg de maioneza pana se obtine o pasta omogena, se condimenteaza cu sare si piper.

Se ia o parte din jumatatile de ou si se umplu cu cele doua creme, apoi se aseaza pe un platou cu partea bombata in sus.

Maioneza se amesteca cu sana, se condimenteaza cu sare si piper, se omogenizeaza bine apoi se toarna pe platou, fara a acoperi insa ouale. Se presara deasupra putina boia si piper proaspat macinat.

Restul de oua se umplu cu ajutorul unui posh si se aseaza pe un alt platou cu umplutura in sus. Se orneaza cu patrunjel verde, se presara deasupra putina boia si piper macinat, apoi se servesc.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise