Oua umplute - colorate in turmenic

In apa fiarta, adaugam turmenicul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 300 gr pate de ficat de pui
  • 200 gr unt
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri turmenic
  • 1 l apa fiarta
  • boabe de piper pentru ochi
  • morcov pentru cioc
  • frunze de ceapa verde si ridichi pentru decor

Mod de preparare

In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie.

Scoatem ouale din apa cu turmenic si le limpezim in apa rece, dupa care le stergem usor. Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte ascutit, taiem in zig-zag, in partea ascutita a oului. Scoatem cu mare grija capacelul si apoi galbenusul.

Pateul de pui se amesteca bine cu untul moale si mustarul. Galbenusurile trecute prin sita, se adauga in compozitia de pateu si unt. Cu aceasta compozitie umplem ouale, asezam capacelele si cu boabele de piper, facem ochisorii, iar din mici triunghiuri de morcov, facem cioculetele. Restul de pasta o punem pe platou. Asezam puisorii si decoram cu frunze de ceapa si ridichi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise