Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blintz Crepes
  • • 1 ¼ ceasca faina
  • • 2 linguri zahar
  • • 4 oua
  • • ¾ ceasca apa
  • • 1 ¼ ceasca lapte
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • Umputura
  • • 2 cesti branza Ricotta (sau urda)
  • • 4 linguri smantana (peste 18% grasime)
  • • ¼ ceasca zahar
  • • 1 ou
  • • 1 galbenus
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • Putina nucsoara
  • • 2 cesti afine proaspete
  • • Unt topit sau margarina Rama, pentru uns

Mod de preparare

Blintz Crepes

1. Incalzeste cuptorul la 180°.

2. Amesteca toate ingredientele cu mixerul dupa care strecoara-l.Lasa amestecul sa se odihneasca 20 minute.

3. Pentru a face clatitele, incalzeste o tigaie mare pe foc mediu.Pune putin ulei.

4. Toarna 1 polonic din amestec in centrul tigaii, ridica tigaia de pe foc si invarte-o pentru ca amestecul s-o acopere.Pune tigaia inapoi pe foc si gateste clatitele 3 minute, pana ce marginile devin usor maronii.Desprinde usor marginile clatitei cu o spatula si intoarce clatita.Cand este gata pune-o pe o farfurie si continua sa faci clatite din amestecul ramas.

5. Dupa ce clatitele s-au racit, ai grija sa le infasori bine cu o folie de plastic inainte de a le umple.

Umputura

1. Amesteca branza Ricotta cu smantana si zaharul.Adauga oul, galbenusul, vanilia si nucsoara si amesteca.

Pentru servire

2. Unge cu unt/margarina topit(a) o tava de copt. Pune aprox. 2 linguri de afine in centrul clatitelor si aprox. 80 gr din amestecul cu urda deasupra afinelor.Impatura capetele clatitelor de 4 ori, astfel incat sa formezi un patrat din fiecare clatita.Intoarce clatitele si pune-le in tava de copt, foarte aproape una de cealalta.

3. Periaza-le deasupra cu unt/margarina topit(a) si presara putin zahar.Coace-le timp de 15-20 minute, pana ce se umfla putin ca niste pernite.

4. Serveste-le imediat, pudrate cu mult zahar pudra si cu putin sos de afine sau afine proaspete.Se potrivesc foarte bine si cu un glob de inghetata de vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise