Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blintz Crepes
  • • 1 ¼ ceasca faina
  • • 2 linguri zahar
  • • 4 oua
  • • ¾ ceasca apa
  • • 1 ¼ ceasca lapte
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • Umputura
  • • 2 cesti branza Ricotta (sau urda)
  • • 4 linguri smantana (peste 18% grasime)
  • • ¼ ceasca zahar
  • • 1 ou
  • • 1 galbenus
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • Putina nucsoara
  • • 2 cesti afine proaspete
  • • Unt topit sau margarina Rama, pentru uns

Mod de preparare

Blintz Crepes

1. Incalzeste cuptorul la 180°.

2. Amesteca toate ingredientele cu mixerul dupa care strecoara-l.Lasa amestecul sa se odihneasca 20 minute.

3. Pentru a face clatitele, incalzeste o tigaie mare pe foc mediu.Pune putin ulei.

4. Toarna 1 polonic din amestec in centrul tigaii, ridica tigaia de pe foc si invarte-o pentru ca amestecul s-o acopere.Pune tigaia inapoi pe foc si gateste clatitele 3 minute, pana ce marginile devin usor maronii.Desprinde usor marginile clatitei cu o spatula si intoarce clatita.Cand este gata pune-o pe o farfurie si continua sa faci clatite din amestecul ramas.

5. Dupa ce clatitele s-au racit, ai grija sa le infasori bine cu o folie de plastic inainte de a le umple.

Umputura

1. Amesteca branza Ricotta cu smantana si zaharul.Adauga oul, galbenusul, vanilia si nucsoara si amesteca.

Pentru servire

2. Unge cu unt/margarina topit(a) o tava de copt. Pune aprox. 2 linguri de afine in centrul clatitelor si aprox. 80 gr din amestecul cu urda deasupra afinelor.Impatura capetele clatitelor de 4 ori, astfel incat sa formezi un patrat din fiecare clatita.Intoarce clatitele si pune-le in tava de copt, foarte aproape una de cealalta.

3. Periaza-le deasupra cu unt/margarina topit(a) si presara putin zahar.Coace-le timp de 15-20 minute, pana ce se umfla putin ca niste pernite.

4. Serveste-le imediat, pudrate cu mult zahar pudra si cu putin sos de afine sau afine proaspete.Se potrivesc foarte bine si cu un glob de inghetata de vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise