Paella cu carne de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1/2 ardei iute,
  • 320 gr (4 dl)orez,
  • 9 dl apa,
  • 1 pachet sofran (0,5 g),,
  • 2 cuburi bulion concentrat,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 600 g bucati carne de pui,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 catel de usturoi, 250 g fasole verde congelata
  • 1 ardei rosu, 1 cutie scoici (250 g),
  • 1 pachet fructe de mare (2oo g),
  • felii de lamiie, raci

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba.

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, se toaca ardeiul iute.

Se prajesc citeva minute ceapa si usturoiul. Se adauga orezul si apa, sofranul si cuburile de bulion. Se lasa sa fiarba 15 min.

Se incinge uleiul (1 lingura) pentru carne. Se prajeste carnea.

Se sareaza, se adauga usturoiul tocat si ardeiul iute.

Se mai prajeste totul pe foc mic 10-15 min.

Se pun bucatile de pui peste orez.

Se adauga fasolea verde inghetata. Se lasa sa fiarba 4-5 min. Se taie ardeiul feliute si se amesteca si el.

Se adauga scoicile si fructele de mare. Se lasa sa se incalzeasca scoicile si fructele de mare.

Se orneaza cu felii de lamiie si raci.

Se serveste cu piine si salata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise