PAELLA MIXTA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3-4LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 3 CATEI DE USTUROI
  • 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE
  • 150GR. MUSCHI DE PORC
  • 2 PULPE DE PUI
  • 250 GR OREZ ROTUND
  • 600 ML. APA
  • 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN
  • 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR.
  • UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS)
  • 10 CREVETI(LANGOSTINOS)
  • SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Mod de preparare

Punem la prajit usturoiul taiat marunt. Cind se rumeneste un pic adaugam ardeiul taiat cubulete de 2 cm. Cind ardeiul se caleste adaugam carnea si sepia in bucatele de 3-4 cm. Apoi prajim pina ce scade apa care se lasa din carne.

Punem orezul, scoicile, sofranul, sarea si apa. Cind incepe sa fiarba, lasam focul mai mic. Dupa ce punem orezul, nu mai invirtim in cratita. Cratita e bine sa fie de teflon, rotunda, larga si inalta de cca. 4 degete. Cind aproape s-a evaporat apa punem crevetii pe deasupra (pentru decor ). Crevetii sint gata gind se fac de culoare roz. Cind a scazut toata apa dam deoparte si acoperim 10 min cu un capac. Cind paella e reusita, orezul trebuie sa fie desfacut (nu mamaligos).

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise