Paine cu dovleac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g dovleac galben
  • 700f faina tip 0
  • 25g drojdie uscata
  • 20buc alune de padure
  • 1 ramura salvie
  • zahar
  • sare
  • ulei
  • lapte

Mod de preparare

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane sa cum este , se pune intr-un castronel un pic de sare 5 linguri de lapte si o lingurita de zahar si se pune drojdia se la aproximativ 5 minute , apoi se incorporeaza faina,drojdia bucatile mari de dovleac , si dovleacul pasat , si cel mai important se pune salvia rupta in bucate micute, dupa framantare , se lasa sa dospeasca aproximativ 1 ora bienteles aluatul acoperit.Se ung 2 tavi de cozonac , sau de paine dupa gust , chiar si tavi rotunde se tapeteaza cu hartie de copt , cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 40 minute si painea este gata .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise