Paine cu dovleac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g dovleac galben
  • 700f faina tip 0
  • 25g drojdie uscata
  • 20buc alune de padure
  • 1 ramura salvie
  • zahar
  • sare
  • ulei
  • lapte

Mod de preparare

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane sa cum este , se pune intr-un castronel un pic de sare 5 linguri de lapte si o lingurita de zahar si se pune drojdia se la aproximativ 5 minute , apoi se incorporeaza faina,drojdia bucatile mari de dovleac , si dovleacul pasat , si cel mai important se pune salvia rupta in bucate micute, dupa framantare , se lasa sa dospeasca aproximativ 1 ora bienteles aluatul acoperit.Se ung 2 tavi de cozonac , sau de paine dupa gust , chiar si tavi rotunde se tapeteaza cu hartie de copt , cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 40 minute si painea este gata .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise