Paine cu usturoi la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 bagheta
  • -5 catei de usturoi
  • -200 grame unt
  • -3 linguri patrunjel verde tocat
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la o temperatura de 175 grade Celsius.

Intr-un bol se pune untul, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Bagheta se pune pe un tocator si, cu un cutit special pentru paine, se taie in felii de 2-3 cm grosime, fara insa a taia pana la capat felia. Se creeaza cate o crapatura intre felii si, cu ajutorul unui cutit, se intinde amestecul de unt. Apoi surplusul de unt se intinde peste bagheta.

Se pune bagheta infasurata in folie de aluminiu pe raftul din mijloc al cuptorului si se lasa 20 minute. La jumatatea timpului de coacere se intoarce pe partea opusa.

Se scoate apoi de la cuptor, se desface folia, iar bagheta se taie felii.

Este ideala pentru supe, dar nu numai.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise