Paine de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg faina alba
  • -20 ng drojdie de bere
  • -lapte sau apa
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata cu 2 ligurite faina, 1 lingurita zahar si lasata la crescut, cu ulei, sare, lapte caldut, cat cuprinde, ca sa iasa un aluat vartos. Se framanta bine si se pune la crescut la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua si se fac doua paini. Se ung doua tavi cu ulei, se asaza aluatul impletit sau simplu si se unge deasupra cu putin ulei, se lasa sa creasca pana la nivelul tavilor, apoi se coace la cuptor la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise