Paine de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kilogramde faina integrala
  • sare
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • nu uscata
  • 600 de ml de apa calda si putina faina pentru tapetat tava.

Mod de preparare

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci treptat, si se amesteca. Se framanta bine aluatul. Aluatul trebuie sa fie foarte bine framanatat. Dupa ce ati framantat aluatul, se acopera cu un servet, se lasa in bucatarie, la loc cald. Diferentele de temperatura pot duce la scaderea painii, asa ca lasati aluatul sa creasca suficient. Dupa ce i-ati lasat timp aluatului sa creasca, incalziti cuptorul.

Ungeti cu putin ulei vegetal sau putina faina tava termorezistenta si adaugati aluatul. Focul trebuie sa fie potrivit si nu mare.

Se mai verifica din cand in cand. Puteti intepa usor painea, va puteti folosi de o scobitoare sau furculita. Daca scobitoare intra usor in paine, atunci este facuta. In plus, nu ar trebui sa ramana coca pe scobitoare, caci asta inseamna ca este cruda, adica nu este facuta.

Daca incepe sa capate nuanta rumenie, atunci este facuta. Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise