Paine de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 grame faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • mac

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se imparte aluatul in 2 parti, iar fiecare parte in 3 baghete care se impletesc.

Se aseaza painile in tavi, se ung cu apa si se presara mac.

Se lasa la crescut si se dau la cuptorul incins la 200 grade timp de 15 -20 minute.

Cand s-au copt se ung cu apa rece si se invelesc cu un prosop de bumbac pana se mai racesc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise