Paine de casa cu tarate

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr tarate de grau
  • 100 gr tarate de ovaz
  • 10 gr drojdie unscata
  • 3 lg ulei
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • 200 ml apa calda

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.

Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min.

Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute.

Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut frumos, il intrindem usor pe masa de lucru tapetata cu faina, apasam usor pe aluat pt a scoate aerul si il rulam usor, il punem in tava unsa cu ulei, acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca 20 de min.

Bagam tava la cuptor pt 30 de min, la foc potrivit.

Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca asa, complet.

Dupa racire se feliaza.

Este o paine satioasa si gustoasa!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise