Paine din faina de porumb fara gluten

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 3/4 paharlapte acru
  • 5 oua mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 1/2lingurita sare
  • 1 1/2lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 21/4pahare faina de porumb cernuta
  • 50 gr de unt topit si racit

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o tava de 20*20 sau o tava mai lata de chec (vezi foto).

Intr-un bol se bat ouale usor si se amesteca cu laptele acru, sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine, se adauga treptat faina, dupa care untul topit si se amesteca din nou. Se toarna compozitia in tava dupa care se coace 20-30 de minute pana se formeaza o coaja rumenita deasupra si trece de testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca si se serveste cu putin unt si branza sarata. Este gustoasa si cei mai important, nu are gluten.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise