Paine nedospita (azima)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 250 g faina integrala (tarate)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurira bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cana mare de lapte batut sau iaurt diluat cu putin lapte dulce sau apa calduta

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas de plastic, se adauga sare, zahar, bicarbonat si se omogenizeaza.

Se toarna laptele la temperatura camerei.

Se amesteca cu o lingura de lemn ,apoi se framanta usor cu mana.

Daca mai trebuie faina mai adaugati pana iese un aluat nu prea tare.

Se pune intr-o tava usor incalzita pe care s-a presarat faina.

Se pune la cuptor imediat la foc potrivit cc 30 min pana prinde o culoare maronie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise