Paine Purcelus

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 50 ml cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua, pentru doi purcelusi.

85 % dintr-o bucata va fi folosita pentru corp, si se va modela ca in poza. Rstul de aluat va fi folosit pentru picioruse, urechi, coada, ochi si nari.

Pentru picioruse se intinde un snur gros de 1 cm si lung de 16 cm care se va taia in 4. Pentru codita se face un snur subtire.

Ochii si narile le-am facut din aluat amestecat cu cacao, pentru culoare.

Se aseaza intr-o tava, se retuseaza forma, se ung cu apa inainte de a se introduce in cuptorul incins.

Se lasa la copt 20 minute, iar dupa ce se scot din cuptor se ung cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop de bumbac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise