Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina de alac cernuta
  • 50 gr de drojdie proaspata sau 2linguri de drojdie uscata care este in vacum sau un pliculet de 7gr de drojdie uscata
  • 2linguri de miere curata
  • 4linguri de ulei de masline
  • 2lingurite de sare
  • 600 ml de apa calduta temperatura camerei
  • pentru uns 1ou
  • susan ptr presarat sau cenusca sau ce doriti

Mod de preparare

In oala mixerului punem faina cernuta drojdia uscata, zahar, ulei si cu forma de framantat pornim mixerul ca sa amestece componentele si treptat turnam apa pana incepe sa se formeze aluatul adaugam sarea acum si nu inainte ca sa nu faca contact cu drojdia-si lasam mixerul sa framante aluatul 8minute-pana aluatul se formeaza bine - oala mixerului este curata si il acoperim cu o punga de naylon ca sa creasca.Il lasam o ora jumatate sa creasca.

Inclazim cuptorul la 200 de grade si cand aluatul a crescut il framantam putin sa scoatem aerul si tapetam 2 tavi cu hartie de copt.

Impartim aluatul in 12 bucati si facem painicele dupa dorinta le punem la distanta unele de altele si mai lasam jumatate de ora sa creasca. Le ungem cu ou batut cu putina sare si presaram cu susan - nu este obligatoriu ou se pot stropi cu putina apa si presarat cu susan sau cenusca si tot e bine.

Se coc 15 minute la faza de turbo la cuptor sau pana se rumenesc usor.

Faina de alac este o faina sanatoasa ptr toti care tin dieta sau sant diabetici sau vor sa manance putina paine-si chiar ptr copii este mai sanatoasa - vedeti in Wikipedia!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise