Panna cotta cu jeleu de mango si portocala

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • 1 fruct de mango bine copt, moale
  • 1- 2 portocale
  • 400 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 lg nuca de cocos
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 1 plic gelatina (10 gr)

Mod de preparare

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.

Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi fructele bine coapte sunt suficient de dulci. Punem pe foc amestecul si lasam sa fiarba un pic.

In alt vas, punem laptele, 2 linguri indulcitor si lasam sa se incalzeasca numai, apoi adaugam smantana lichida si nuca de cocos. Lasam sa dea intr-un clocot si luam de pe foc. Adaugam gelatina hidratata in amestecul fierbinte si amestecam cu un tel. Dam deoparte.

Intre timp, luam fructele de pe foc, le pasam si le strecuram. Vom obtine un piure extrem de fin. Adaugam o lingurita de amidon in piure si punem inca un pic la fiert, amestecand bine. Dam deoparte.

Pregatim cateva pahare din sticla, turnam jeleul de fructe si dam paharele la congelator cam 10 - 15 minute. Le scoatem, turnam peste piure, amestecul de smantana. Dam la rece cupele si lasam cateva ore ca sa se inchege.

Servim rece o portie. Un deliciu care dincolo de gust, are si putine calorii.

Reteta pregatita de Laura, @lauranechita.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise