Panzanella

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g paine alba
  • 8 linguri ulei de masline
  • 700 g rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa rosie de apa
  • 1 legatura busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri otet alb
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie painea cubulete de circa 2 cm, se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand intruna, pana ce devine crocanta;

Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa fideluta;

Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste;

Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper iar la sfarsit de tot, usturoiul;

Se amesteca bine salata, se potriveste de sare si piper.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise