Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g brânză de vaci
  • 2 ouă de la măicuţa(adică bio)
  • 2 linguri de griş
  • 1 lingură cu vârf de faină
  • 1 linguriţa cu coajă de lămâie rasă si păstrată în zahăr
  • pesmet
  • dulceaţă
  • smântână
  • bună dispoziţie

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu furculiţa cu ouăle, grişul, făina, coaja de lamâie, ca să fie cremoasă afacerea.

Se ia câte o linguriţă, se dă prin făină, se rotunjeşte în mâini şi se pune pe o folie presărată cu făină. Eu învelesc o planşă într-o pungă de plastic. Dacă nu le daţi prin făină, treaba voastră, doamnelor, dar se vor împrăşţia democratic în apă, la fiert!

Se pune o cratiţă de 4 l , plină cam jumătate cu apă, în care se adaugă o linguriţă cu sare. Când clocoteşte, se pun papanaşii la băiţă şi se fierb cam 6 minute. Se scot cu spumiera şi apoi începe imaginaţia. Până staţi cu ei în spumieră să se scurgă apa, vă gândiţi cum să-i măncaţi. Faceţi un referendum la minut: cu smântână, cu pesmet prăjit, cu unt presărat pe deasupra, cu dulceaţă, cu fructe din compot, pudrate cu zahăr vanilat, cu miere...Ce de idei îmi vin! Oricum, să va hotărâţi mai repede, CALDE e obligatoriu să le măncaţi. Merg şi ca aperitiv, cu un sos sărat sau picant.

P.S. Parcă ar merge şi cu sos de roşii! O să încerc data viitoare! Dar cu sos de ciocolată?!

S-auzim de bine că de trăit...care cum poate!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise