Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g branza de vaci
  • -2 oua
  • -coaja de lamaie
  • -100g stafide
  • -1/2 lingurita de bicarbonat
  • -un praf de sare
  • -2-3 plicuri de zahar vanilat
  • -200g de faina + 100g pt modelare
  • -ulei pentru prajit
  • -dulceata de visine
  • - smantana

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza de vaci se freaca cu ouale, sare, coaja de lamaie, vanilie, bicarbonat si stafide.

Se adauga faina, cat sa iasa o coca nu prea tare. Daca branza este prea moale, este nevoie de mai multa faina.

Cu o lingura se portioneaza coca. Modelam papanasii in forma rotunda cu ajutorul fainii, pentru a nu se lipi de mana.Apasam cu degetul in mijloc, si dam papanasului o forma de covrig.Se modeleaza si cate o biluta pt fiecare papanas.

Se prajesc in ulei la foc moderat, intorcand papanasii de pe o parte pe alta .

Se servesc calzi, pudrati cu zahar pudra, cu dulceata de visine si smantana.

Pofta buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise