Parjoale de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente-
  • 5 cartofi.
  • 4 cepe mari,
  • urzici vii (am cules din primavara urzici si le-am fiert ,le-am clatit, le-am stors si le-am pus in pungute la frigider, fiecare punguta este de marimea unui pumn),
  • 300 gr.faina de grau,
  • 1/2 paine neagra,
  • 1 lingurita piper macinat,
  • 1 lingura vegeta cu legume,
  • 1 lingurita tarhon,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 kg.ciuperci( eu am folosit hulughite culese de mine pe timpul verii).

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii dam prim masina de carne, dam tot prin masina si ceapa, urzicile, ciupercile,usturoiul si adaugam peste ele painea neagra umezita si stoarsa bine ,adaugam vegeta, piperul, tarhonul, faina de grau si omogenizam bine compozitia. Punem ulei in tigaie si cand sfaraie, punem cu lingura compozitie, apasand usor. Le prajim bine pe ambele parti. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise