PASCA CU BRANZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru Aluat: 500 kg faina, 25 g de drojdie proaspata, 150 g zahar, coaja de la jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, 2 albusuri, 200 ml lapte rece, 1/4 lingurita esenta de rom, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 150–200 g margarina.
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci, 3-4 oua, 125 g zahar, 100 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja de la jumatate de lamaie.

Mod de preparare

Mod de preparare

Aluatul

Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie,vanilia si romul amestecand continuu. Apoi incepem sa turnam faina \\\"in ploaie amestecand continuu. Cand se mai ingroasa se incepe framantatul cu mana adaugand cand se lipeste de maini cate putina margarina. Dupa ce s-a incorporat bine, se framanta 5-10 minute si se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia intr-o forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din 1/3 ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm in diametru.

Se lasa la crescut, iar inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu se pune la crescut cu branza la mijloc deoarece zaharul se topeste si se inmoaie si aluatul si poate ramane cruda.

Umplutura

Se rade coaja de la jumatate de lamaie. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor preincalzit in prealabil aproximativ 45-55 minute.

Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma. Paste fericit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise