Pasca cu branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • ingrediente-
  • pentru aluat-
  • 1 kg.faina de grau,
  • 50 gr,drojdie proaspata,
  • 100 gr.unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 500 ml .lapte fiert si racit,
  • coaja de la o portocala,
  • 54 linguri de zahar,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • o esenta de vanilie,
  • 50 ml.ulei.
  • un varf de cutit de sare.
  • pentru umplutura-
  • 1 kg.branza de vaci dulce,
  • 100 gr.branza sarata,
  • 200 gr.smantana,
  • 1 esenta de vanilie,
  • coaja de la o portocala,
  • 100 gr,stafide,
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 oua+ albusurile de la galbenusile puse la aluat.
  • pentru uns-
  • 2 oua,
  • 1 lingura de zahar,
  • 1 lingura de miere de albine.

Mod de preparare

Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar ,un picut de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara,adaugam galbenusurile ,zaharul vanilat,esenta,coaja de portocala rasa prin razatoarea mica,untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat suficient de tare ,mai spre final adaugam si uleiul si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas,facem apoi semnul sfintei cruci,acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca.

Pregatim umplutura-

Se pune branza dulce si cea sarata intr-un vas si le framantam foarte bine sa nu ramana cocolosi,adaugam zaharul,esenta,coaja de portocala rasa prin razatoarea mica,ouale si albusurile,stafidele si omogenizam bine compozitia.

Cand aluatul a crescut il impartim in doua bucati egale,din aceste doua bucati vom pregati doua pasti.Asezam hartie de copt in tavi unse cu un pic de ulei.

Facem o foaie rotunda din aluat si o asezam in tava,apoi facem trei snururi din aluat,le impletim in trei si asezam snurul in tava pe marginine,apoi turnam jumatate din compozitia de branza peste aluat,din aluat facem o cruce impletita in doua pe care o punem peste pasca si din bucatele mici de aluat facem floricele,ungem apoi pasca cu ou batut spuma cu zahar si dam tava la cuptor la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil pentru circa o ora.Cand este coapta pasca ,scoatem tava si ungem cu miere de albine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise