Pasca cu branza sarata

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 600 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 500 g branza sarata framantata
  • 200 g kefir
  • 2 oua
  • sare, piper
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand lapte caldut putin cate putin pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Intr-un vas se amesteca branza cu kefirul, cele doua oua batute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se pun la final ardeiul gras rosu taiat cubulete si maslinele negre feliate. Se omogenizeaza totul si se da deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru in foaie rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pasca. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se asaza aluatul cu grija, inclusiv pe margini. Se toarna umplutura, se niveleaza si se da deoparte. Din restul de aluat se fac impletituri care se asaza pe margine si pe mijloc in forma de cruce. Se unge aluatul deasupra cu oul batut si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise