Pastă de ton şi brânză de vaci în stil câmpenesc(şi o variantă sofisticată)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie de ton
  • 1 lingură de brânză de vaci
  • 1/2 de lămâie(suc)
  • 1 lingură de capere tăiate
  • 1 lingură de capere întregi
  • 2 linguriţe de ulei de măsline
  • 1 eşalotă(sau 1 ceapă verde)
  • 1/4 ardei roşu
  • câteva alune tocate(opţional)
  • câteva fire de arpagic tocate(dacă nu pui ceapă verde)
  • 5-6 hamsii afumate
  • piper
  • mărar verde(opţional)
  • Varianta cu creveţi
  • 1 castravete mare
  • 200g de creveţi decorticaţi
  • 200g de brânză de vaci
  • 1lămâie
  • 1 linguriţă de ulei cu busuioc
  • 1 buchet de mentă proaspătă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preparare:

Se zdrobeşte tonul(grosier) cu furculiţa.Se taie caperele, ceapa, ardeiul. Se toacă alunele.

Se amestecă brânza cu uleiul şi cu sucul de lămâie.

Se amestecă toate. Se rup bucăţele hamsiile(sau alt peşte afumat).Cine doreşte pune şi mărar tocat, piper.

Se asonează gustul după dorinţă. Se poate orna cu capere întregi.

Dacă nu a capere, poţi pune puţin castravete murat tocat.

E un aperitiv foarte bun pe pâine prăjită sau şi pe o pâine neagră de ţara.

Preparare 2:

Rade castravetele.

Bate brânza cu uleiul şi sucul de lămâie.

Sârează şi piperează.

Păstrează câţiva creveţi pentru decor şi adaugă restul la pastă.

Adaugă menta şi busuiocul tăiate.

Împarte castravetele în 4 cupe individuale.

Acoperă cu pasta de brânză.

Serveşte rece, ornate cu un crevete şo o frunză de mentă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise