Pasta de vinete cu tahini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 125 pasta de tahini
  • suc de la 2 lamai
  • 4 linguri de apa
  • sare la gust
  • 2 linguri de ulei de masline virgin

Mod de preparare

Vinetele se frig pe foc pana se coc bine, se curata de coaja si se lasa putin sa se scurga de apa.

Dupa ce s-au racit putin se freaca bine cu usturoiul.

In alta farfurie se desface tahini cu sucul de lamaie, se adauga apa si sare. Se adauga tahini asa preparat peste vinete si se adauga putin ulei. Se lasa la rece cel putin o ora inainte de a servi. Se poate servi cu lipii sau cu biscuiti putin sarati.

Este foarte gustoasa si deosebita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise