Pasta Lumaconi umplute cu carne si cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru a umple 16 lumaconi eu am folosit:
  • - pasta Lumaconi (16 bucati in cazul meu)
  • - 200 g carne tocata de vita
  • - 2 cepe
  • - 1 ou
  • - 100 g cascaval
  • - 3 linguri ulei dublu rafinat
  • - sare, piper dupa gust
  • - un virf de lingurita de condimente speciale pentru carnea tocata.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert in apa cu un virf de lingurita de sare, respectind intocmai intructiunile de fierbere. Pentru ca sa nu risc sa se lipeasca eu am adaugat un pic de ulei in apa.

Intre timp preparam umplutura de carne. Taiem ceapa foarte marunt si o punem la calit in ulei (1-2 linguri ulei) si imediat adaugam si carnea tocata. Lasam cam 10 minute la foc mic sa se innabuse si lasam sa se racoreasca. Adaugam oul, sarea, piperul si condimentele amestecam bine si umplem pastele caldute. Intr-o tava unsa cu ulei asezam cu grija lumaconi umplute si adaugam citeva linguri de apa. Acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si introducem la cuptor pentru cca 7-10 minute la foc mediu. Cind sint gata le scoatem si presaram cu atentie pe fiecare din ele cascavalul ras si dam la cuptor pentru inca cca 1 minut.

Se pot servi cu sos de rosii, cu salate de legume, cu castraveti murati etc etc

Lumaconi = melci giganti. Acestea sint o versiune a pastelor Italiene numite Lumache, care amintesc cochilia unui melc. Lumaconi sint deobicei umplute si coapte. Substitutes: conchiglioni, manicotti, cannelloni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise