Pastai cu costita si alune de padure

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole pastai, curatate de capete pot fi lasate si nesfacute
  • 4 felii de costita afumata, taiata bucati mari
  • o mina de alune de padure decojite, tocate
  • 2 linguri otet de vin
  • 5 linguri smintina grasa
  • o mina mica de frunze de tarhon, tocate
  • sare, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert o oala cu apa in care ai aduaga sare si opareste fasolea 7-8 min pina cind este facute dar inca tare. Se strecoara fasolea si rastoarna intr-un vas cu apa rece. Se strecoara din nou si pune deoparte. Se incinge o tigaie inalta, se pune costita si lasa sa sfiraie 4-5 min pina ce se rumeneste. Se aduga alune si se mai lasa impreuna pe foc citeva minute cu alune sa fie usor prajite. Scoate costita si alunele folosind o spumiera, dar pastreza sosul lasat. Pune tigaia la foc potrivit, stropeste cu otet si lasa sa sfiraie un pic, adauga smintina si amesteca. Umple tigaie cu fasolea, costita si alunele pregatite, incalzeste si amesteca-le cu dressingul obtinut. Rastoarna intr-un bol si aeazoneaza cu tarhon chiar ianite de a servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise