Paste cu creveti si mazare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr paste
  • 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 200 gr creveti decorticati
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare
  • ¼ lingurita praf de chili
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde (avand grija sa nu se arda).Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise