Paste cu gorgonzola si rosii cherry la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g paste scurte (penne)
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 175-200 ml smântână
  • 250 g roșii cherry
  • 200 g brânză gorgonzola
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • ulei

Mod de preparare

Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, conform indicaților de pe ambalaj.

Se curăță și se toacă usturoiul. Se amestecă împreună cu smântâna, piper, busuioc, oregano și cu 3 linguri din apa în care au fiert pastele.

Se spală roșiile cherry și se lasă să se scurgă, apoi se taie jumătăți. Se taie cuburi brânza gorgonzola.

Se încinge cuptorul. Se scurg pastele și se așează jumătate din paste într-o formă de sufleu, unsă cu ulei, împreună cu amestecul de smântână, o parte din roșiile cherry și din brânză. Se repetă cu restul ingredientelor. La final se presară busuioc și oregano, dar și puțin parmezan. Se lasă la cuptor pentru 10-15 minute, până se rumenește puțin la suprafață.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise