Paste cu gorgonzola si rosii cherry la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g paste scurte (penne)
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 175-200 ml smântână
  • 250 g roșii cherry
  • 200 g brânză gorgonzola
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • ulei

Mod de preparare

Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, conform indicaților de pe ambalaj.

Se curăță și se toacă usturoiul. Se amestecă împreună cu smântâna, piper, busuioc, oregano și cu 3 linguri din apa în care au fiert pastele.

Se spală roșiile cherry și se lasă să se scurgă, apoi se taie jumătăți. Se taie cuburi brânza gorgonzola.

Se încinge cuptorul. Se scurg pastele și se așează jumătate din paste într-o formă de sufleu, unsă cu ulei, împreună cu amestecul de smântână, o parte din roșiile cherry și din brânză. Se repetă cu restul ingredientelor. La final se presară busuioc și oregano, dar și puțin parmezan. Se lasă la cuptor pentru 10-15 minute, până se rumenește puțin la suprafață.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise