Paste cu ragu

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr pulpa vita
  • 250 gr costite porc fara grasime
  • 250 gr pulpa porc
  • o ceapa rosie
  • 100 ml vin rosu
  • 2 cutii rosii maruntite sau pasate (800 ml)
  • 8- 10 frunze busuioc proaspat
  • 1 ligurita boia dulce
  • sare, piper, ulei de masline
  • 500 gr paste – eu am folosit taietei de casa ondulati de la Hutton
  • 4 l apa si 2 lingurite sare pentru fiert

Mod de preparare

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi adaugam boiaua si carnea taiata bucati mai mici. O lasam pana se caleste putin, apoi adaugam vinul si lasam sa scada de jumatate.

Adaugam rosiile, busuiocul, asezonam cu sare si piper, dam focul la mic si acoperim cu un capac.

Lasam sa fiarba cam 2 ore si jumatate, pana cand carnea incepe sa se desfaca si este foarte frageda.

Gustam si daca e nevoie mai asezonam. Pastele le fierbem in apa cu sare pana sunt fierte apoi le strecuram si le asezam pe farfurie cu sos ragu deasupra. Garnisim cu putin busuioc si daca doriti cu putin parmezan. Pofta buna!

Reteta pregatita de Alina @www.luckycake.ro cu paste oferite de Hutton.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise