Paste cu sos de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame paste
  • 250 ml suc rosii
  • 500 ml rosii in bulion
  • ulei masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Punem 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie si incalzim. Cand e incins, punem 2-3 catei usturoi taiati rondele si ii lasam pana se ingalbenesc, apoi il scoatem. In uleiul astfel aromatizat punem sucul de rosii si rosiile cuburi, putina apa si lasam la fiert la foc moderat spre mic pentru 30-40 minute.

Dupa 20 minute, adaugam mirodeniile : busuiocul si oregano in cantitatea dorita (sau orice condiment doriti) si potrivim de sare. Lasam sa fiarba pana devine un sos mai dens.

Cat timp fierbe sosul de rosii, punem pastele la fiert. Scurgem pastele cand sunt gata si le punem peste sos, mai dam cateva clocote si inchidem focul.

Se servesc fierbinti, cu cascaval sau branza rasa deasupra.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise