Paste cu sos pesto , facut in casa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -35 de frunze de busuioc proaspat
  • -1 catel de usturoi
  • -50ml ulei de masline
  • -sare
  • -250g paste scurte
  • -4 linguri formaggio

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat, pana ele se fierb, se poate pregatii sosul.

Asadar, frunzele de busuioc, se spala, se usuca intr-un prosop de hartie si se pun in paharul de la blender.

Catelul de usturoi se curata, se spala si se taie mai marunt. Bucatile de usturoi,se pun peste bususioc. Se mai pun peste frunzele de busuioc, uleiul de masline si sare.

Se mixeaza cateva momente totul, pana toate sunt maruntite.

Apoi, daca pastele s-au fiert, suficient ( ele trebuiesc fierte, "al dente"), se scurg de apa si se pun intr-un bol. Peste ele se pune sosul si se amesteca.

La sfarsit se pun lingurile de formaggio si se amesteca din nou.

Se servesc calde.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise