Paste penne cu sunca si ciuperci si sos de branzet

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • paste penne
  • cascaval
  • smantana dulce
  • sunca
  • ciuperci
  • sare
  • piper
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Pastele penne se fierb ca si pastele normale. In acest timp, intr-o tigaie incapatoare (pentru a putea incapea in ea inclusiv penne-ul de la fiert) se pune foarte putin ulei si se incinge bine. Cascavalul, taiat fasii usor de topit, se pune in tigaie si se amesteca incontinuu pana se topeste. Pe masura ce se topeste se adauga cate un pic de smantana, si cand devine un sos se amesteca cu sarea, piperul si condimentele dupa gust (sosul va da gustul pastelor). Intr-o alta tigaita sa calesc un pic sunca, taiata fasii mici si ciupercile pana prind culoare. Daca penne-ul este fiert, impreuna cu sunca si ciupercile se vor adauga peste sosul terminat si puse din nou pe foc pana cand toate s-au amestecat iar sosul a cuprins penne-ul.

Atentie!!! A se manca fierbinte pentru a nu se intari sosul (din cauza cascavalului). Sa aveti pofta!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise