Paste spirale cu masline si rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov ras;
  • 200 g paste spirale Hutton;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2 felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • 100 g cascaval ras;
  • Cateva rosii cherry.

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.

Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Intre timp, punem pastele spirale la fiert. Acestea fierb foarte repede, asa ca le lasam doar 5 minute.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea acra.

Este timpul sa scurgem pastele de apa si sa le adaugam peste sosul nostru, amestecam bine, apoi le punem intr-o tava incapatoare unsa cu putin ulei. Adaugam cascavalul ras si rosiile cherry taiate in jumatati.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/paste-spirale-cu-masline-si-rosii.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise