PASTETA DIN CARNE CU CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc si vitel
  • 50 ml untdelemn
  • 100 g franzela
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smintina groasa
  • 30 ml rom sau coniac
  • 4 oua
  • 100 g ciuperci
  • 100 g ceapa
  • cite un virf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment de pasteta
  • o lingurita de sare.

Mod de preparare

Ceapa taiata in felii se caleste, 2 minute, in tot untdelemnul, se adauga apoi ciupercile bine spalate si taiate in felii si se lasa acoperite, la foc mic, pina cind scade apa ce o contin.Carnea, franzela inmuiata in laptele rece(pina ce il absoarbe) neintoarsa si ciupercile reci se trec de 2 ori prin masina de tocat.La tocatura se adauga smintina, romul sau coniacul, galbenusurile, condimentele si sarea , amestecindu-se bine; dupa aceea, se amesteca usor, prin rasturnare, cu albusurile batute spuma.Compozitia se desarta intr-o forma de tabla inoxidabila de 35/6 cm, sau in doua forme mai scurte, unse bine cu unt sau margarina solida.Se introduc in cuptorul bine infierbintat, in tava cu apa fierbinte, pusa din timp in timp in cuptor.Pasteta se coace cca o ora, insa dupa cca 30 minute, focul se reduce, ca sa nu se rumeneasca prea mult.Pasteta se lasa sa se raceasca in forma; apoi se trece cu cutitul pe marginea formei se pune platoul deasupra, rastoarna si se orneaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise