Pastrama din piept de curcan

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1piept de curcan de 2kg
  • ptr marinada lichida
  • 4linguri zahar brun
  • 4linguri sare groasa de bucatarie
  • 4catei de usturoi
  • 2foi de dafin
  • 1lingura piper boabe
  • 1lingura paprica rosie nu iute
  • 1l+1/4 apa
  • ptr marinada umeda
  • 4linguri miere
  • 3linguri mustar
  • 1catel de usturoi
  • 1lingura de sare groasa
  • ptr ambalajul pieptului dupa marinada inainte de afumare
  • 2linguri boabe de coriandu macinate
  • 1lingurita piper alb macinat
  • 1lingurita de thimin uscat
  • 1lingura de paprica rosie
  • 2linguri usturoi uscat boabe
  • ptr alta varianta de ambalaj.
  • 2linguri de usturoi uscat boabe(daca nu gatiti merge bine mujdei de usturoi )
  • 1lingurita ghimbir uscat macinat
  • 1lingurita piper alb macinat
  • 1lingura de zahar brun.

Mod de preparare

Intii curatam pieptul de grasimi sau piele si il clatim bine.

ptr marinada lichida

Se pun toate componentele in oala si lasam sa dea un clocot dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine.Intr-o punga mare sau ocutie de plastic punem bucata de piept de curcan in punga sau cutie si turnam lichidul marinadei peste carne inchidem bine si-l lasam la frigider ptr 48 de ore.

ptr marinada umeda

Intr-un bol punem usturoi zdrobit,miere,sare,si mustar si amestecam bine.Luam pieptul de curcan si ungem cu aceasta marinada peste tot si masam putin dupa care il punem intr-o punga de naylon sau o cutie cu capac care se inchide bine si lasam la frigider ptr 48 de ore.

Dupa 48 de ore se scoate pieptul se usuca de lichid si se unge cu continutul ambalajului peste tot si se maseaza usor. Inainte de a pune in cuptor se inveleste cu o foaie de pergament dupa care cu 3foi de aluminium una peste cealalta sa fie invelit bine caci asta ii da posibilitatea sa se coaca in aburii marinadei si ramine fraged si nu uscat. Se pune la afumare in cuptor pe care la-m incalzit dinainte la 100-120 de grade si lasam 2 ore -21/2 ore sau pina ce temperatura pastramei ajunge la 76 de grade.Cine nu are termometru ptr carne se poate verifica cu un cutit ascutit bagat in carne se numara pina la 3 daca lama cutitului este fierbinte este gata.Se scoate din cuptor si se lasa invelit inca o ora.Iese o pastrama gustoasa si frageda si ptr cine nu are posibilitati de afumatoare sa faca pastrama de casa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise