Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) dc sunt pepenasi mici ii lasam intregi.
Asezam feliile sau pepenasii in borcan
Printre straturi sau pepenasi punem : cimbru, catei de usturoi curatati, radacina de hrean curatata si taiata in lungime, mararul
Deasupra punem mai multe tije/tulpini de marar sau chiar crengute de visin ca sa le tina sub apa.
Pregatim saramura rece clasica : 1 l de apa cu 1 lingura de sare groasa
Turnam saramura ( pt un borcan de 5 l e nevoie de 3-4 l de lichid) cit sa acopere pepenii.
Legam borcanul cu celofan si dam la rece.
O sa fermenteze putin deci atentie ca poate sa murdareasca.... sa iasa lichid de sub celofan.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise