Pepene rosu in saramura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un borcan de 5 l.
  • 1 pepene mare
  • cimbru,
  • usturoi,
  • o radacina de hrean,
  • tulpini/tije de marar uscat (cu flori),
  • sare ,
  • apa

Mod de preparare

Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) dc sunt pepenasi mici ii lasam intregi.

Asezam feliile sau pepenasii in borcan

Printre straturi sau pepenasi punem : cimbru, catei de usturoi curatati, radacina de hrean curatata si taiata in lungime, mararul

Deasupra punem mai multe tije/tulpini de marar sau chiar crengute de visin ca sa le tina sub apa.

Pregatim saramura rece clasica : 1 l de apa cu 1 lingura de sare groasa

Turnam saramura ( pt un borcan de 5 l e nevoie de 3-4 l de lichid) cit sa acopere pepenii.

Legam borcanul cu celofan si dam la rece.

O sa fermenteze putin deci atentie ca poate sa murdareasca.... sa iasa lichid de sub celofan.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise