Pere cu crema

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 pere,
  • 60 g zahar,
  • 40 g ciocolata,
  • 300 ml vin dulce,
  • 1/2 lamaie.
  • Pentru crema: 500 ml lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Turnati intr-o cratita vinul, 300 ml de apa si zeama de la o jumatate de lamaie, adaugati 60 g de zahar si puneti-le pe foc.

Curatati perele, si cand clocoteste siropul, puneti-le in cratita, adaugand incet putina apa, ca sa fie bine acoperite cu lichid. Lasati-le sa fiarba foarte incet 25 de minute, luati-le de pe foc si dupa ce s-au racit (in sirop), tineti-le la rece in frigider.

Intre timp, preparati crema: turnati laptele intr-o cratita, adaugati zaharul vanilat si puneti-l pe foc.

Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si isi dubleaza volumul, turnati peste ele laptele fierbinte, bateti-le bine cu telul si varsati crema in cratita. Lasati-o sa fiarba incet si sa se ingroase, amestecand intruna pana ce nu mai cade de pe lingura.

Cand serviti desertul: turnati crema in 4 farfurioare si asezati cate-o para la mijloc.

Topiti ciocolata impreuna cu o lingura de apa, la bain-marie, si decorati desertul cu „virgule” de ciocolata. Serviti-l rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise