PERE IMBATATE CU INGHETATA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml vin alb;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 baton de scortisoara;
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata;
  • 1 varf de cutit piper proaspat macinat;
  • 1 coaja de lamaie taiata fin;
  • 4 pere coapte;
  • 4 linguri smantana, optional
  • 1 cupa inghetata de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie

Intre timp, se curata perele de coaja (nu li se rupe codita) si se indeparteaza cotorul, cu un instrument special.

Se pun perele in vin, se reduce focul si se fierb perele, culcate, circa 20 de minute, pana s-au inmuiat. Dupa ce s-a scurs jumatate din timp, se intorc perele pe partea cealalta.

Se ia cratita de pe foc. Se scot perele cu o spumiera si se aranjeaza pe o farfurie, cu coditele in sus. Siropul se strecoara si se toarna peste pere. Perele se pot lasa sa se raceasca putin si se pot garnisi cu cate o lingura de smantana.

Se pune pe farfurie alaturi de 1 cupa de inghetata de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise