Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 350 g carne curcan tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 cescuta orez fiert
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • Pentru sos:
  • 400 g pulpa de rosii decojite
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura tarhon
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

Ne umezim palmele cu apa si modelam perisoarele. Le tavalim prin faina, apoi le punem sa fiarba in apa fierbinte cu sare. Le lasam sa fiarba 18-20 minute.

Cat timp acestea se fierb, pregatim sosul: calim in ulei o lingura faina. Adaugam rosiile, un catel de usturoi, sare, zahar si tarhonul tocat. Vom fierbe sosul cateva minute, pana incepe sa se ingroase.

In acest moment punem perioarele in sos, le lasam inca 1 minut pe foc. Luam vasul de pe foc si putem servi.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise