Peste cu ciuperci la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg peste(slab)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • 3 cepe
  • 2 rosii
  • 10 catei de usturoi(mari)
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 1 ramurica cimbru alte ingrediente ce dau gust(ex. delicat)
  • 5 kg ciuperci champion(de preferat sau hribi)
  • aproximativ 100g unt sau margarina
  • 50g ulei de masline
  • folie de aluminiu.

Mod de preparare

Intr-o tigaie inalta se pune untul in care se adauga cepele taiate in patru, morcovii in patru, telina in cuburi mari, patrunjelul fara frunze in doua, cateii de usturoi in doua si se calesc laolalta cu ciupercile feliate subtire si la sfarsit se adauga rosiile taiate in 6. Intr-o tava termorezistenta se pune folia se unge cu uleiul de masline si se pune un strat de compozitie, peste care se aseaza pestele intreg (binenteles curatat) umplut cu cu compozitie.Se presara ici colo 2-3 boabe de piper foaia de dafin si ramurica de cimbru si peste se pune de asemene compozitie. Se inchide folia si se da la cuptor aproximativ 30 min. Se verifica daca legumele sau inmuiat si se mai lasa la cuptor 5 min cu folia desfacuta pt a se rumeni. Se serveste cald cu un vin alb autohton (Fancusa). Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise